Jump to content

Egyszerűbb a gázkészülékek cseréje

2018. 02. 19. 19:00

Észszerű szabályokat vezetett be a kormány február elsejével a gázkészülékek cseréjére, így értékes időt és felesleges kiadásokat takaríthatnak meg a fogyasztók.

A Könnyű közmű program egyik célja, hogy lebontsák a felesleges bürokráciát, megszabadítsák az embereket az ügyintézés kényelmetlenségeitől – mondta Bartal Tamás. A Miniszterelnökség kabinetügyek koordinációjáért felelős helyettes államtitkára a helyettes államtitkára közölte: ésszerű szabályokat vezetett be a kormány február elsejével a gázkészülékek cseréjére vonatkozóan, így értékes időt és felesleges kiadásokat takaríthatnak meg a fogyasztók.

Bartal Tamás azt mondta, mostantól egyáltalán nem szükséges az elosztó közreműködése a készülékcserék folyamatában. Ha a cserével együtt a gázvezetéket is át kell alakítani, akkor ezentúl a tervező ellenőrzi és igazolja, hogy a terveknek megfelelően készült el a munka. Mivel a folyamatból kivettek egy „felesleges szereplőt”, egyszerűsödött az eljárás.

Nagy Gyula, a Magyar Mérnöki Kamara elnöke kiemelte: örömmel támogatnak minden olyan kezdeményezést, amely a szakhatósági közműszolgáltatói eljárások, engedélyezések egyszerűsítésére, gyorsítására irányul.

 

(Forrás: hazesotthon.hu;pr7 | Kép: pixabay.com)