Jump to content

Akarjuk, hogy a Facebook kamerán nézzen az otthonunkba?

2018. 02. 20. 16:23

Mert a dolog rövidesen megoldható lesz a DigiTimes által kiszivárogtatott értesülések szerint.

 

Ha igaznak bizonyulnak a The Verge-től a TechRadarig szétspriccelt információk, a Facebook a magánélet biztonságát kockáztató vállalkozásba fog.

Mert egy jókora lépéssel továbbmegy a konkurenciánál.

A források szerint Facebook Portal néven belép az okosotthon hangszóró és asszisztens piacra, amin már számos nehézsúlyú szereplő, köztük a Google, Microsoft, Apple is jelen van.

Az élőbeszéddel irányítható, internetkapcsolattal rendelkező, intelligens eszközök irányítják a lakás velük összekapcsolt készülékeit, és okosan válaszolnak a kérdéseinkre. Méretes piac ez, van igény is a szolgáltatásra: a Canalys piackutató becslése idén a tavalyinál kétszer többet, 50 millió okoshangszórót fognak eladni.

Csakhogy a Facebook júliusban egyszerre kétféle – kódnevén Aloha és Fiona -, 15 hüvelykes érintőképernyővel szerelt hangszóróval áll elő, s a drágább Aloha-változat állítólag megkapja az annyira divatos arcfelismerővel szerelt kamerát.

Így a Facebook Portal széles látószögű objektívjével képes lesz a felhasználók azonosítására, hogy még könnyebben menjen a videócsevegés az ismerősökkel a közösségi oldalon.

Honnét tudja majd a Facebook, hogy miként nézünk ki? A kérdésre többen adnak ironikus választ: hiszen évek óta töltjük fel a fotóinkat a kétmilliárdnál több felhasználót magáénak tudó oldal adatbázisába.

A készüléket hivatalosan májusban jelentik be, s 499 dollárba (mintegy 128 ezer forintba) fog kerülni a kiszivárogtatás alapján.

 

(Forrás: hazesotthon.hu;hirado.hu | Kép: pixabay.com)