Jump to content

Így tárold jól a citromot, hogy friss legyen!

2018. 04. 25. 16:00

Limonádéba, teába vagy életízesítőként? Mindig jól jön a citrom a háznál, egyetlen hátránya, hogy a megkezdett, de fel nem használt növény hamar megszikkad.

A citrom hasznos jószág a konyhában és a háztartásban egyaránt. Fontos alapanyaga a házi rovarirtóknak, és a környezetbarát, antibakteriális hatással bíró tisztítószereknek. De ami még fontosabb, a szervezetednek igazi kincs a benne rejlő sok C-vitamin!

A citrommal viszont az a baj, hogy nagyon hamar elveszti tápanyagtartalmát, és ezáltal hatóerejét, ha nincs megfelelően tárolva, vagy a megbontástól számított egy-két napon belül felhasználva. Ha szeretnéd hosszú távon megőrizni citromod zamatosságát, az alábbiak szerint tárold:

  1. Mosd meg jó alaposan, majd vágd be négybe, a citrom feléig
  2. A bevágott részbe tegyél tengeri sót
  3. Készíts elő egy befőttesüveget és szórj egy réteggel a sóból az aljára, majd helyezd be a citromokat
  4. A hatás maximalizálásáért a tetejére is hints egy kis sót.
  5. Zárd le az üveget és tedd a hűtőbe
  6. Két-három hétig eláll!
(Forrás: hazesotthon.co.hu | Kép: pixabay.com)