Jump to content

Elkészültek a Corvin Sétányon a lakóingatlan-fejlesztések

2022. 10. 15. 11:18

Elkészült a Grand Corvin lakóépületegyüttes második üteme, ezzel befejeződtek a Corvin Sétányon a lakóépület-fejlesztések - közölte a lakóingatlan-fejlesztő Cordia pénteken az MTI-vel.

A közlemény szerint a Corvin Sétány 2005-ben elindított városrész-rehabilitációs fejlesztése során 22 hektár terület újult meg, ahol összesen csaknem egymilliárd euró értékben 2700 új lakás, 100 000 négyzetméter irodaterület és 50 000 négyzetméter kereskedelmi ingatlan épült fel.

A sétányt körbe vevő Corvin-negyed megújítása azonban folytatódik, a Futureal-csoport (amelynek a Cordia is a tagja) is több lakó- és irodaprojektet valósít meg a környező utcákban. Ilyen például a leendő Psota Irén emlékpark mellett, a Tömő utcában épülő társasház, illetve a Futó utcai fejlesztés, amelynek értékesítése heteken belül megkezdődik.

A Futureal-csoport hamarosan elindít egy újabb, a Corvin-negyedhez hasonló léptékű, nagyszabású városnegyed-rehabilitációs fejlesztést is - jelezték a közleményben. A Marina City Budapesten, a Duna-parton elterülő, 10 hektáros rozsdaövezeti területen valósul majd meg.

A Cordia a közép- és kelet-európai régióban az egyik legnagyobb lakóingatlan-fejlesztő és -befektető vállalatcsoport, amely jelen van Magyarország, Lengyelország, Románia és az Egyesült Királyság újlakás-kínálati piacainak közép- és felsőközép-szegmensében, továbbá egy pilotprojekttel Spanyolországban.

A Cordia korábbi tájékoztatása szerint a vállalatcsoport árbevétele tavaly 92,2 milliárd forintot tett ki, ami 35 százalékos növekedés 2020-hoz képest. Árbevételük Magyarországon 61 milliárd forint volt, Lengyelországban 22,8 milliárd forintnak, Romániában pedig 8,4 milliárd forintnak felelt meg. Az összesített, csoportszintű bruttó profitjuk 25 milliárd forintot tett ki, míg egy évvel korábban ez 12,1 milliárd forint volt a Budapesti Értéktőzsdén (BÉT) közzétett adatok alapján.

(Forrás: hazesotthon.co.hu;MTI | Kép: pixabay.com)