Jump to content

Csináld magad - Csillám lámpa

2014. 11. 16. 17:37

Varázslatos hangulatú olvasólámpát készíthetsz magadnak, ha az alábbi videó segítségével fogod magad és arany csillámporral bevonod egy lámpabúra belsejét. Igen, nem a külsejét, hanem a belsejét.

A projekthez nem is lesz másra szükséged, mint egy kis dekupázs ragasztóra, egy doboz arany csillámporra, és egy ecsetre, na meg egy olyan nagy területre, lehetőleg szabadban, ahol nem gond, ha minden csillámporos lesz. Egy tálban keverj össze ragasztót és némi csillámport, majd kend be vele a búra belsejét. Ezek után fogd a csillámport és szórd tele a búra belsejét, hogy teljesen befedje a belső területet. Ne aggódj, lesznek olyan részek, ahova nem jutott elég festék és csillámpor, akkor kenj oda még egy adag festéket.

A munka macerás része annyi, hogy száradás után nagy valószínűséggel szükséged lesz még rétegre, tehát jöhet az újabb festék és az újabb csillámpor adag.
Ha látszólag teljesen be is fedted a búra belsejét, akkor is próbáld ki élesben a lámpát, azaz kapcsold fel, és figyeld meg, milyen a fényjáték. Ha nem egyenletes, addig adagold a port, amíg az nem lesz.

Varázslatos fények és csillogás lesz a végeredmény!



(Fotó: misiuk.blogspot.com)