Jump to content

Csináld magad - Karácsonyi díszpárnák

2014. 12. 05. 15:29

Nem kell megijedned, díszpárnát készíteni nem is olyan nehéz és drága, mint gondolnád. Varrónőnek sem kell lenned hozzá, elég ha egy kicsit kreatív vagy és van némi kézügyességed. Dobd fel ágyadat vagy kanapédat néhány jópofa karácsonyi díszpárnával!

A projekthez nem kell más, mint egy hatalmas adag vatta, vagy bármilyen ehhez hasonló anyag, amivel a párnát kitömheted, néhány újrahasznosított anyag, olló, ragasztópisztoly, valamint tű és cérna.

Az alábbi videó ráadásul megfelelő segítséget nyújthat a bonyolultabbnak tűnő folyamatok elkészítésében, és igencsak megkönnyíti a munkádat.

Háromféle párnát készíthetsz az alábbi módszerekkel:

1. Használj egy régi pamut pizsama nadrágot, melyen karácsonyi díszítés van. A lábrész levágott részeiből kell elkészíteni a párnát ragasztó segítségével a videóban látható módon, majd megtömni vattával.

2. Végy elő egy rég nem használt kötött infinity sálat, azaz körsálat, majd tű és cérna segítségével varrd össze a végéit, kihagyva a sarkán egy néhány centis lyukat, ahol először kifordíthatod, majd megtömheted a párnahuzatot, végül pedig bevarrhatod a kimaradt rést.

3. Ugyanezen a vonalon továbbindulva díszítheted is a kötött díszpárnát. Filc anyagból vágj ki egy karácsinyi motívumot (a videóban látható rénszarvasnál jóval egyszerűbbeket is kitalálhatsz, mint például egy csillag), majd ragaszd rá a párnahuzatra.

mivel ezek a díszpárnák csak egy hónapon át lesznek a dekorációid, ne zavarjon a ragasztó használat, hiszen jó esetben nem is kell kimosni őket.

(Fotó: youtube)