Jump to content

Narancshéj gyertya a karácsonyi asztalra

2016. 12. 20. 09:05

Az ünnepi hangulat és atmoszférateremtés alapja az illat. Ha sajnálsz több ezer forintot gyertyára költeni, de szeretnéd megbolondítani a karácsonyi készülődést a legjellegzetesebb illatokkal, akkor készítsd el te magad! Azt is megmutatjuk, hogyan.

A last minute karácsonyi dekorok olykor hangulatmentőek lehetnek, ha az embernek nem marad ideje az ünnepi sürgés-forgásban díszítenie. Ilyenkor jön jól egy mutatós asztaldísz vagy gyertya.

Amire szükséged lesz:

- citrus gyümölcs (mandarin, narancs, citrom, vagy lime)
- viasz (akár használt gyertyából visszaolvasztva)
- kanóc
- konyhai kés
- befőttesüveg
- fogpiszkáló
- illóolaj

Elkészítése

Vágd félbe a gyümölcsöt és vájd ki a húsát. A fél héjat tedd a radiátorra, hogy kiszáradjon. Tedd a viaszt egy befőttesüvegbe, majd az egészet egy lábos vízbe, amit melegíts addig, amíg a viasz folyékony és önthető nem lesz.

Közben egy hosszabb fogpiszkáló közepére köss egy kanócot, és fektesd keresztbe a citrus héjon, hogy a közepébe lógjon a kanóc vége.

Ha a viasz megolvadt, cseppents bele néhány cseppet kedvenc illóolajodból. Az olvadt viaszt szép lassan töltsd bele a héjba, figyelve kanócra. Hagyd megszilárdulni, majd vágd le a kanócot a fogpiszkálóról. Kész is!

 

További érdekességekért, bátran keresse fel a Ház és Otthon Facebook oldalát!

(Forrás: hazesotthon.hu | Kép: pixabay.com)