Jump to content

Hangolódj havas hatású mécsestartóval az ünnepekre!

2015. 11. 10. 09:00

A befőttesüveg sokféle felhasználhatóságának köszönhetően kiváló mécsestartót lehet készíteni belőle. Szerencsére a hó még várat magára, de ha szeretnéd megidézni a tél elmaradhatatlan „kellékét” a havat, akkor ezt a dekorációs tippet neked találták ki!

Befőttes üvegből millió egy dolog készíthető, az oldalon is találsz pár jó tippet, most viszont a hófödtetájakat megidéző mécsestartó elkészítési fortélyait mutatjuk meg neked.

Amire szükséged lesz:

befőttesüveg
cellux vagy szikszalag
dekupázs ragasztó
só vagy csillámpor
mécses

Elkészítés:

Mindenekelőtt alaposan csutakold át a befőttesüveget, hogy a ragasztó és a többi kellék meg tudjon tapadni a felületen. A megtisztítást követően jön a móka!

Ragaszd körbe tetszőleges formában a befőttes üveget cellux-szal vagy szikszalaggal (ha vékonyabb mintázatot akarsz előbbi ajánlott), majd alaposan kend be a felületet dekupázs ragasztóval.

Utána hempergesd bele a sóba vagy csillámporba, vagy mindkettőbe az üveget (az üveg szájánál és aljánál van rajta jó fogás), ha megvagy, óvatosan szedd le a ragasztócsíkokat, majd tedd félre száradni a kész művet.

Innentől kezdve az extra díszítés a fantáziára van bízva, de egy szép szalag vagy masni sokat dob még az ünnepi hangulaton.




További érdekességekért, bátran keresse fel a Ház és Otthon Facebook oldalát!
(Kép: huffpost.com)