Jump to content

Ünnepi asztal dekor, szalvétával

2015. 12. 03. 19:00

Az karácsonyi hangulat már december első heteiben belibben az otthonokba. A szépséges ajtódíszek, a feldíszített falak mind-mind a közelgő ünnepet idézik, és ha az adventi ebédeket is meghitté, különlegessé szeretnéd tenni, akkor add meg a módját az ünnepi tálalásnak is!

Egy jól kiválasztott szalvéta már sokat dob az asztalon, de a szalvétadísz még inkább emeli az ebéd, vagy vacsora tálalásának színvonalát.

A jó hír, hogy szinte bármiből készíthetünk szalvétadíszt, így akkor sem kell kétségbeesni, ha nincs más otthon, csak mézeskalács figura szaggató, mert bizony az is remek éke a szalvétának a megfelelő étkészlet és asztalterítő választás mellett.

Az egyszerű megoldások nem jelentik azt, hogy az ünnepi hangulatot aláásnák, sőt! Például a fehér szalvétát és a belecsomagolt evőeszközt feldobhatjuk egy kis fenyő- vagy csipkebogyóággal, de a fahéj és a szárított narancs karika is szóba jöhet. Csupán annyi a dolgod, hogy a feltekert szalvétát kösd át spárgával vagy masnival, és ízlésed szerint köss alá a felsoroltak közül bármit.

A szalvétahajtogatás is külön művészet, mely sokat dob az este hangulatán. A holnapi cikkben a szalvéta fenyőfává hajtogatásának két technikáját mutatjuk be!



További érdekességekért, bátran keresse fel a Ház és Otthon Facebook oldalát!
(Kép: meredith.com)