Jump to content

Álomotthon - Riói hegyoldalban

2014. 09. 11. 22:40

Legújabb álomotthonunk a Studio Arthur Casas tervezőiroda munkája, és a csodás Rio de Janiero déli agglomerációjában, Praia de São Conradóban található.

A tengerbe szakadó hegyoldalban épült csodás villa a földtani adottságok miatt kissé nehéz terepre lett tervezve, ám az építészek nemes egyszerűséggel alá építettek egy terméskő falat, hogy vízszintesbe hozzák az építési területet.

A terméskő burkolatok visszaköszönnek az épület több pontján is, mely három egymásra épülő téglalapból áll. A természetbe olvadó ház szinte megbújik az esőerdőhöz hasonló környezetben, anyaghasználatát és szerkezetét illetően pedig szintén nem a feltűnésre törekszik.



Az óceán felé csupa üvegfalat használó terv és a sok-sok szabad tér mind a kellemes éghajlat előnyeit igyekszik kihasználni, a csodás panoráma és az egzotikus környezet pedig egészen varázslatos hangulatot kölcsönöz az álomotthonnak.

A belső kialakítás szintén az egyszerűségre törekszik a faburkolatokkal és a fehérre festett falakkal, a hosszúkás infinity medencét magában foglaló hajópadlós teraszok pedig folytatódnak a ház hátsó burkolatában, teljesen elzárva az épületet a kíváncsi szemek elől.



(Fotók: fernandoguerra.com)