Jump to content

Miért jó ha irodaház épül a szomszédban?

2016. 12. 08. 09:05

Az építkezési munkálatokkal járó kínszenvedést leszámítva csak előnye van.

Az ipari övezetek helyett jobb egy kellemes megjelenésű irodaépületet bámulni, már csak azért is mert a modern építészet nem merül ki pusztán az épület felhúzásánál. Úgyhogy az épülettel együtt boltok és parkosított területek tömkelege is betelepül a szomszédba. Az átalakulás természetesen hatással van a környezetre is, és a lakásárak változását eredményezi. Pozitív irányú változását, tehát emelkedik.

Hogy mennyivel? Az irodaházak közelében található lakások árai 2013 és 2015 között nagyobb mértékben emelkedtek, mint a kerület egészében. Míg a XIII. kerületben 2013-ban egy átlagos lakást 340 ezer forintos négyzetméteráron kínáltak, addig két évvel később már 460 ezer forintért. Az irodák közelében viszont - részben a Marina part sok új lakásnak köszönhetően - már 2013-ban is 445 ezer forint volt egy négyzetméter, 2015-ben pedig már 575 ezer- számolt be róla a Portfolio.

Az irodaépületek mellett az egyetemek közelsége is felturbózza az árakat, és nem csak az eladásra szánt, hanem a bérlemények esetében is.

Az egyetemek és irodaházak közelében a négyzetméterárak elérhetik a 300-400 ezer forint körül összeget, így megéri beruházni, még az építkezés megkezdése előtt.

 

További érdekességekért, bátran keresse fel a Ház és Otthon  Facebook oldalát!

(Forrás: hazesotthon.hu | Kép: pixabay.com)