Jump to content

Melyik kerület az abszolút kedvencünk?

2016. 12. 23. 15:00

Nem árulunk el vele sokat, hogy a lakásvásárlók favorit kerülete a nem belvárosban található. Olyannyira imádják ezt a kerületet, hogy havonta tízezer lakást adnak el itt. Van ötleted melyik az?

Lakás és lakás közt óriási a különbség, már ami a négyzetméterárat illeti. Minél távolabb található az ingatlan a fővárostól, annál kedvezőbb áron lehet megvenni, jó példa erre Nyugat-Magyarország, ahol 196 ezer-, keleten 161 ezer forintos átlag négyzetméteráron kínálják a lakásokat. Ugyanezt a típust a főváros pesti oldalán 297, a budain pedig 336 ezerért árulják. Utóbbi négyzetméterárak a panellakásokra vonatkoznak, de a téglaépítésűeknél sincs máshogy: az ország nyugati felén 205 ezer forintot kóstál egy négyzetméter, a keleti régióban 212 ezret , Budapesten a belvárosban pedig 618 ezret is megér. A rémisztő árak azonban nem térítik el a lakásvásárlókat.

A legtöbb lakást a fővárosban két slágerkerületben lehet eladni a leggyorsabban. Ez a XII. és a XIV. kerület. Érthető. A két kerület pontosan a belváros és a külváros találkozásának peremén található, és ezért ötvözi magában a legjobb tulajdonságokat. Az itt található lakások könnyen és egyszerűen megközelíthetőek, mégsem kell örökös zajtól, forgalmi dugótól tartani. A boltok karnyújtásnyira, és zöld területet is minden sarkon látni, ráadásul parkosítva. Parkolóhely mindig akad, ahogy egy kiadós sétára alkalmas csöndes utca. Nem kérdés, hogy miért akarnak a legtöbben itt otthon vásárolni.

A XIII. és XIV. kerület mellett a belváros is népszerű, főként a VI. vagy a VII. kerület, amit az V. vagy a VIII. követ. A főváros budai oldalán a XI. kerület a legkedveltebb, megelőzve az örök klasszikus II. kerületet.

A lakásvásárlás miértje mögött a nagyobb házba költözés indoka rejtőzik. Idén a vásárlók közül legtöbbet 53 négyzetméteres otthonaikat cserélték le egy nagyobbra, de még mindig a befektetési céllal vásárolt lakások viszik a hátukon a piacot.

 

További érdekességekért, bátran keresse fel a Ház és Otthon Facebook oldalát!

(Forrás: hazesotthon.hu | Kép: wikimedia.org)