Jump to content

Bámulatos kincs egy elnöki szeretőket tartó nő lakásában

2017. 02. 04. 17:00

Hetven évig érintetlenül maradt egy párizsi lakás lenyűgöző antik gyűjteménye. A pókhálók és a vastag porréteg alatt bámulatos kincs rejtőzött, közöttük egy 2 millió eurót érő portré is, melyet Giovanni Boldini festett.

 

A lakás utolsó tulajdonosa a második világháború kitörése után menekült el Franciaországból, és soha nem tért vissza a kincsekkel teli otthonába.

Érdekes műkincsek, még érdekesebb szeretők

A lakást egy Madame de Florian nevű színésznő pakolta tele a műkincsekkel, akinek szeretői listája még választékos lakberendezési stílusát is felülmúlta.

Viszonyt folytatott Georges Clemenceau-val, aki később Franciaország 72. miniszterelnöke lett, Pierre Waldeck-Rousseau-val, Franciaország 62. miniszterelnökével, Paul Deschanel és Gaston Doumergue francia elnökökkel, ráadásul Giovanni Boldini festőművésszel is “közeli kapcsolatot” ápolt.

70 évig bezárva várt a “szellemlakás”

Unokájának, Solange Beaugironnak viszont el kellett menekülnie a francia fővárosból, így az antik kincsekkel megrakott lakásban megállt az idő. Lenyűgöző módon az elmenekült unoka 2010-es haláláig rendszeresen fizette a bérleti költségeket.

Solange halála után a család megkért egy francia árverezőt, hogy mérje fel a lakásban levő műkincsek értékét. Mikor a férfi csapatával együtt benyitott a párizsi otthonba, rájött, hogy nem egy átlagos lakással van dolga.

Több mint 2 millió euróért kelt el a festmény

Rengeteg antik bútort és festményt találtak a lakásban, de a legkülönlegesebb egy Giovanni Boldini portré volt, melyen maga Marthe de Florian pózol egy rózsaszín muszlin ruhában. Az 1898-ban készült festmény kikiáltási ára 300 ezer euró volt, de végül 2,1 millió eurós, világrekordnak számító áron kelt el.

 

További érdekességekért, bátran keresd fel a Ház és Otthon  Facebook oldalát!

(Forrás: hazesotthon.hu;hirado.hu | Kép: pixabay.com)