Jump to content

Szállítható, bárhol elhelyezhető, társasházzá alakítható- a sosem látott mobil apartman

2017. 06. 20. 09:05

Egyre nagyobb a kereslet a tengerentúlon a mobilházakra, mert nagyban leegyszerűsítik a lakhatás okozhat problémákat. Viszont most teljesen új szemszögből álltak neki a mobil home gyártásnak, aminek nem akármilyen végeredménye lett.

Az Egyesült Államokban nagy teret hódító Kasita cég mobil házai szakította a hagyományos hordozható otthonokkal. A különálló házakat nem csak könnyen mozgathatóvá, hanem egymásba integrálhatóvá tették, így bármikor, bárhol felhúzható belőlük egy komplett társasház.

„Egy méret, ami mindenkinek ideális”

Ezzel a szlogennel igyekeznek összefoglalni munkásságuk mibenlétét. A cég olyan előre legyártott elemekből készülő mobilházakat árul, amelyek minden igényt igyekszenek kielégíteni. A nagy ablakokkal ellátott, világos helyiség egy konyhát, hálót és fürdőt takar, természetesen a legmodernebb berendezési elvek mentén.

A Kasita zökkenőmentesen integrálható a legújabb intelligens otthoni technológiával. A fényektől a beépített hangszórókig, a felső ventilátorig a termosztátig, a lakás készen áll követni a technológiai újításokat. Az újgenerációs házak sokkal kisebb ökológiai lábnyomot hagynak maguk után, és nagy előnyük, hogy bárhol „felállíthatók”: legyen  az városi kert, tető, vagy a vidéki ranch, „soha nem volt ilyen rugalmas, gyors, szép és egyszerű megoldás a lakhatásra, mint a Kasitával”- írják a weboldalukon.

Egy-egy ilyen mobil ház felépítése csupán heteket vesz igénybe, a hagyományos, éveken át húzódó lakásépítéssel szemben. Viszont, egyetlen egy nagy problémára még mindig nem kínál megoldást, mégpedig a földterületet övező kérdéskörre. Ugyan bárhol felállítható az épület, mert alkalmazkodik mindenféle terephez, de a hatóságoknak egy idő után szúrni kezdi a szemét, ha csak úgy, önkényenen foglal el valaki egy földterületet a házának.

Ezt az egy dolgot leszámítva találmány zseniális, és mindenki számára hozzáférhető, csak hát, saját földet még így sem kapunk hozzá. Ja, és hogy mennyi az annyi? Minimum 139 000 dollár, azaz 37 millió forint. Nyilván az amerikai árakhoz képest olcsó, de itthoni mértékkel mérve, nagyon drága egy akkora kis lyukért.

(Forrás: hazesotthon.hu | Kép: pixabay.com)