Jump to content

5 hasznos tipp, ami jól jön mobilra és PC-re

2017. 12. 18. 19:05

Sokan még nem ismerik ezeket az egyszerű megoldásokat a hétköznapi helyzetekre. Közös vonásuk: ingyenesek és kényelmesebb használatot nyújtanak.

 

1. Zavaró weboldal értesítések eltüntetése

Gyakran találkozhatunk internetes böngészés közben bosszantó értesítésekkel. Leggyakrabban olyan weboldalaktól, amelyeket ugyan egyszer-kétszer, leginkább tévedésből meglátogattunk, s gyorsan ki is léptünk róluk.

A legjobb, ha a szörfölés közben felbukkanó kérdésektől nem akarunk gyors jóváhagyással megszabadulni, hanem határozottan tiltjuk a jövőbeni értesítéseket.

Így is lesz olyan, amelyik rendszeresen és kéretlenül felbukkan.

Letiltásukhoz a Chrome böngészőben meglehetősen egzotikus utat kell bejárni.

Válasszuk a jobb felső sarokban a három pöttyöt, utána a balra megjelenő „Beállítások”-at, majd ezúttal a három vízszintes vonalra (a hamburger menüre) kattintva, a „Speciális” opció alatt, az „Adatvédelem és biztonság”-on belül, a „Tartalombeállítások”-ban az „Értesítések” lehetőséget.

2. Óvjuk töréstől a laptop kábelét

Meglehetősen könnyen tönkremegy, szakad a készülékek tápkábele.

Mint az alábbi, régi Youtube videón myoldreteacher felhasználó bemutatja, egy tönkrement, kidobásra érett golyóstoll rugója megmenti a kábel végét a szakadástól.

3. Egerezés helyett billentyűzet

Kevesen tudják, hogy a nehézkes tartást igénylő egérhasználatnál van kényelmesebb módja számítógépen a weboldalak gyors böngészésének.

Az ujjhegyektől billentyűzet parancsok vehetik át a munkát: a billentyűzeten a szóköz lenyomása a nézett weboldalt le-, a szóköz és a shift együttes használata pedig visszafelé görgeti.

Szinte minden böngészővel működik ez a megoldás: próbáljuk ki!

4. Szóköz az okostelefonon

Szerencsére viszonylag sokan vannak még, akik nem adták fel okostelefonon sem a helyesírás minimumát, központoznak, kiteszik az írásjeleket, a mondatok végére pontot tesznek, új mondatokat nagybetűvel kezdenek.

Jó tudni, hogy ha a mobil virtuális billentyűzetén gyors egymásutánban kétszer szóközt nyomunk, a szövegben – bármilyenben, azaz SMS-ben, e-mail-ben, dokumentumban – kitesz egy pontot, meg szóközt, s új mondatot kezd automatikusan nagybetűvel.

5. Gyorstöltés gyorstöltő nélkül

Mikor nagyon kevés idő áll rendelkezésre, hogy minél több szuflát tegyünk az okostelefonba, a leghatékonyabban akkor járunk el, ha töltés közben bekapcsoljuk a repülőgép üzemmódot.

Így ugyan lehetetlen telefonálni, de lemerült mobillal amúgy sem kezdeményeznénk vagy fogadnánk hívásokat, üzeneteket.

Adatforgalom nélkül lényegesen szaporább lesz a töltés.

(Forrás: hazesotthon.hu;hirado.hu | Kép: pixabay.com, flickr.com)