Jump to content

Szilveszteri buli gyerekeknek

2014. 12. 25. 22:39

Szeretnéd, ha gyermekeid is kivennék a részüket az év végi ünneplésből? Készíts jópofa dekorációkat és partikellékeket nekik vagy velük, és közben összegezd a kicsik évét egy emlék-üveggel.

1. Készíts partikelléket a gyerekekkel

Jópofa zörgő dekorációt készíthettek, ha egy papírtányérba rizst és száraz tésztát tesztek (ne túl sokat, hogy ne legyen nagyon nehéz), majd egy másik papírtányért hozzáragasztotok, és spatula vagy vastagabb evőpálcikával szárat készítetek. Dekoráld a zörgő tányért csillogó díszekkel, és remek ünnepi játékkal sszórakoztathatod a kicsiket.

2. Emlék-üveg

Egy befőttesüvegbe gyűjtsd össze gyermeked évének emlékeit. Rajzoltasd körbe a tenyerét, és vágd ki papírból, hogy később lásd, mekkora volt az adott évben a mancsa, tedd bele néhány játékszerét vagy cumiját, és a legfontosabb képeket. Fújd be arany festékkel az üveget, majd jelezd rajta az évet. Nagyszerű hagyományteremtő dekoráció, melyet minden év végén újra elkészíthetsz.

3. Partikalap

A gyerekek imádni fogják, ha csillogó kartonpapírból, tollakból, pamut gombolyagból partikalapot készítesz neki, vagy készíttetsz velük, melyet szilveszter napján hordhatnak.

(Fotó: skiptomylou)