Jump to content

Minden a jó íróasztal választáson múlik

2015. 09. 05. 12:30

Szeptember első hetében minden lurkó visszaül az iskolapadba, a suli kezdők pedig kellő lelkesedéssel vetik bele magukat az új izgalmakba. Az iskolai feladatok persze hazáig kísérik a nebulókat, mi pedig egy jó íróasztallal elősegíthetjük a leckeírást, hiszen sokszor nem is gondolnánk, mennyit számít a jól kiválasztott asztal.

Az íróasztal szükségessége nem lehet kérdés. A gyereknek is kell egy hely, ahol elvégezheti napi kötelező feladatát, akárcsak a „nagyok”.

Az iskolakezdés felé haladva tengernyi íróasztal közül válogathatunk. A hagyományos fa asztaltól egészen a túlcsicsázott, különleges formájú, és mintázatú darabokig. Persze nem mindig a drágább, a jobb alapon kell válogatni közülük. Ha az alábbi három szempontot szem előtt tartja, akkor talán olcsón is megúszhatja.

  • Az íróasztal választás során figyelni kell az asztal magasságára. Fontos, hogy a gyerkőcnek ne kelljen rágörnyedni, mert az hosszú távon megterheli az izomzatot és a gerincet is. A kényelmetlenséget elkerülve érdemes olyan íróasztalt választani, ami „együtt nő” használójával és állítani lehet méreteihez.
  • Az íróasztal és a választott szék segítse az egyenes háttartást. Nincs is annál borzalmasabb, amikor több óra görnyedés után az ember feláll, és az izmai szinte sikítanak.
  • Legyen minden kéznél! A jó íróasztalnak vannak fiókjai, elszeparált tárolóegységei, amibe minden belefér úgy, hogy ne zavarja a tanulási folyamatot.



További érdekességekért, bátran keresse fel a Ház és Otthon Facebook oldalát!
(Kép: plioz.com)