Jump to content

Allergiát okozó gyerekjátékok

2015. 10. 09. 12:30

A játékvásárlás hevében érdemes elolvasni azt is, hogy miből készült a figura, plüss állat, vagy az egyéb kiszemelt játék, mert bizonyos felhasznált anyagok, komoly allergiás reakciót válthatnak ki a gyermeknél.

Az elsőszámú allergén, ami a gyerek és a felnőtt lakosság legalább negyedét kínozza a gumifa kivonatának anyaga: a latex. A latex mindenben megtalálható, a konyhai eszközöktől, a nappaliban lévő kanapén át, a gyerekjátékokig.

A gyerekjátékok közül elsősorban a babákhoz gyártott kiegészítők (pl.: cumik), és a hajlékony figurák, játékok tartalmaznak az anyagból bizonyos mennyiséget.

Ha a gyermek allergiás az anyagra, akkor annak megérintése vagy használata után kellemetlen érzet, viszkető, égő érzés alakul ki, orrfolyás, tüsszögés jelentkezik. A túlérzékenyek esetében elég csak a levegőbe került gumiszemcséket belélegezni, ahhoz, hogy aktiválódjon az allergén reakció.

A latexérzékenységet pedig komolyan kell venni, mert köhögési ingert, fulladásérzetet, hányingert, hasmenést okozhat, ami minden kisgyereket meggyötör.

Vásárlás előtt, tehát érdemes tájékozódni.

További érdekességekért, bátran keresse fel a Ház és Otthon Facebook oldalát!
(Kép: kindergarten.com)