Jump to content

Drón sétáltatja a kutyát – sőt, fel is takarít utána

2017. 04. 14. 17:05

Lenyűgöző ötletek és futurista drónok: a dizájnerek és mérnökök innovatív ötletei sokféleképpen könnyítik meg életünket.

 

Az Utolsó Mérföld Mobilitási Versenyen a Ford munkatársai bemutathatták, hogyan varázsolnák szebbé az életet a “Jövő Városában”. Az ötletek közt szerepelt a drónokat és áruszállítókat kombináló Autolivery szolgáltatás és az elektromos Carr E platform is.

Itt bukkant fel a drón, ami megsétáltatja a kutyát – sőt még fel is takarít utána.

A legtöbb kutya határtalan lelkesedéssel készül a sétára. Ám sok gazdit lefoglal a munka, a család és a háztartási feladatok, így nincs mindig ideje arra, hogy fogja a pórázt, és útnak induljon.

Jól jöhet azoknak, akik egész nap dolgoznak, vagy kiket például egy lábsérülés ideiglenesen ágyhoz köt. Okostelefon és okosnyakörv segítségével a rendszer tudná, mikor kell hazavinni a kutyát, vagy hogy mikor evett utoljára az állat.

Több száz innovációval neveztek be Utolsó Mérföld Mobilitási Versenyre, ahol más drónok ötletei is előkerültek.

Ilyen például a kéz nélkül használható esernyő, azaz a felhasználó fölött lebegő “Szárazon Tartó Drón”, vagy az “Intelligens Vezetőkutya”, ami a vakoknak és a gyengén látóknak segítene, figyelve előttük az utat, és fülhallgatón át irányítva őket.

 

További érdekességekért, bátran keresd fel a Ház és Otthon Facebook oldalát!

(Forrás: hazesotthon.hu;hirado.hu | Kép: pixabay.com)