Jump to content

A halakkal aludni

2014. 08. 06. 18:41

Nem, ez most nem egy szicíliai maffiózó üzenete. Ez csak egy egyedi, már-már fura luxus lakberendezési elem, melynek köszönhetően az akváriumunkat az ágyból is nézhetjük. Akinek van kedve úgy elaludni, vagy felkelni, hogy közben egy kisebb tengeri élővilágot lát, potom 12 ezer dollárért szerezhet magának ágyakváriumot.

Az Acrylic Aquariums különleges és kreatív hálószobai bútort alkotott, melynek tulajdonképpen annyi a lényege, hogy egy hatalmas akvárium ível át a franciaágy felett. A megoldás ugyan nem biztosít túl sok helyet az éjjeliszekrénynek vagy az ágy feletti könyvespolcnak, de vigasztaljon bennünket a tudat, hogy reggel és este, sőt akár egész éjjel gyönyörködhetünk a megvilágított kék vízben és a színes halakban.

Na jó, azért nem olyan könnyű beszerezni egy ilyet: az Egyesült Államokban gyártják külön megrendelésre a 650 gallonos akváriumot, és beszerelés nélkül kerüt 12 ezer dollárba. Abba már bele se merünk gondolni, hogy mennyibe kerülhet a fenntartása, vagy a tulajdonosa milyen kedvvel áll neki az akvárium tiszításának heti két alkalommal...

A cég persze a legkülönbözőbb helyekre képes akváriumot beépíteni: a mosdókagylótól kezdve az étkezőasztalon át egészen a bárpultig bárhova kérhetjük vizes tartályt, benne a halakkal.