Jump to content

Emlékgyűjtő

2014. 08. 13. 16:38

Szinte nincs olyan ember, aki ne gyűjtött volna valamit életében. Legyen az szalvéta, levélpapír, hűtőmágnes, vagy a legyegyszerűbb hétköznapi tárgyak. Gyűjtőszenvedélyünk viszont párosulhat dekorációs vonzalmunkkal is, hiszen egy nagyobb kollekciót már szinte művészet a lakásban prezentálni.

1. Mozijegy
Különösen az Egyesült Államokban nagy divat a mozijegyek gyűjtése, hiszen ott a jegyeken egységesen szerepel az "Admit one" kifejezés, amitől a gyűjtemény egyedi lesz. De ha sokat járunk moziba, és szívesen emlékszünk vissza a nagy baráti mozizásokra vagy a titkos randikra, tegyük el a mozijegyeket, és vásároljunk vagy készítsünk egy üvegfalú dobozkát, melybe úgy lehet beledobni a jegyeket, mint a postaládába. Ha megtelt a doboz, lehet kezdeni az emlékek felidézését!

2. Dugók
Sokan gyűjtik a borospalackok dugóit, hiszen egyrészt egy halom parafa együtt nagyon szép, másrészt az adott palackhoz kötődő emlékeinket is vihetjük magunkkal, ha megőrzünk belőle egy darabot. A dugókat a legegyszerűbben egy nagyobb üvegtálba, évek múltán pedig akár egy akvárium méretű üvegdobozba is gyűjthetjük. De ha ennél precízebbek vagyunk, egy keretbe vagy mágnestáblára is ragaszthatjuk őket. Ha pedig tényleg az élmény a fontos, írjuk rá filctollal a dátumot és az eseményt, hogy nyugdíjas korunkban is örömmel emlékezhessünk a régi szép időkre!



3. Képeslapok
Nincs látványosabb dekorációs gyűjtemény, mint a képeslap-kollekció. Ha elég helyen jártál már a világon, vagy gyakran kapsz képeslapot, érdemes megmutatni őket mindenkinek! A legegyszerűbb módszer, ha kiragasztod a falra a képeslapokat, ám így nem tudod elolvasni a hátoldalukat, és az bizony nagy kár lenne! Inkább feszíts ki madzagokat és csipesszel függeszd rájuk a lapokat, hogy bármikor nosztalgiázhass és olvasgathass!

(Fotók: inspiredhoneybee.com, ivillage.com, makingthishome.com)