Jump to content

Dekorációs tippek, ha kicsi az ünnepi asztal

2014. 12. 25. 14:03

Vendégeket vársz az ünnepekre, de nincs elég nagy étkezőasztalod? Szorosan összebújva kanalazzátok a levest és örülsz, ha minden étel elfér azs asztlon, nem hogy még dekorálj is? Néhány tipp, ha túl kicsi az asztalod a karácsonyi díszítéshez!

1. Icipici díszek

Ne áraszd el az asztalt hatalmas dekorációkkal, vázákkal és gömbökkel. Használd mindenből a legkisebbeket: egy-két apró dísz, mini váza 1 szál virággal vagy fenyőággal, csillogó apróságok.

2. Az étel maga legyen a dekoráció

Ha nincs helyed a díszítésnek, az asztalra kerülő tárgyak árasszanak ünnepi hangulatot. Díszíts fűszernövény levelekkel, fahéjjal, csillagánizzsal, tobozokkal: bármivel, amit nem sajnálsz a tálakra tenni.

3. Az evőeszköz kerüljön a tányérra

Az egyik legszebb ünnepi dekoráció, ha egy szép szalvétába csavarod az evőeszközöket, azt pedig átkötöd egy szalaggal, dekorálod egy kis fenyőággal vagy karácsonyi díszítéssel. Tedd a tányérba a köteget, ezzel nem veszel el további helyet az asztalról.

4. Központi dísz

Ha nincs hely az asztalon, középen jelölj ki egy talpalatnyi helyet, és oda tegyél valami feltűnő, csillogó, igazán hangsúlyos dekorációt!

(Fotók: pinterest, homedecor, festivediy)