Jump to content

Inspiráció: Karácsonyi asztaldekor

2014. 12. 25. 12:50

Vendégeket vársz karácsony első és második napján és szeretnédelkpáráztatni vendégeidet? Dekoráld az asztalt ünnepivé, és meglátod, sokkal jobban fog esni az ünnepi étel is.

1. Válassz egy színkombinációt, melyből a dekorációt megvalósítod. A legegyszerűbb a konyha vagy az étkező, esetleg a meglévő étkészlet alapszíneihez igazodni, és ahhoz választani egy hozzáillő színpárt. Szintén szép megoldás, ha a karácsony színeit: pirosat, fehéret, zöldet, aranyt és ezüstöt kombinálsz. Egy színkoordinált asztal hívogatni fogja vendégeidet.

2. Ha egyszerűségre törekszel, ne nagy dekorációban gondolkodj, hanem mindenkinek a tányérjára tegyél egy kis karácsonyi hangulatú apró díszt.

3. Ha természetes és rusztikus dekorációt szeretnél, használj fát, tobozokat és fenyőt. A lehető legegyszerűbb, mégis hangulatos díszítés, ha az asztal közepére egy fenyőcsokrot teszel, és faágakkal, tobozokkal dobod fel a hangulatot.

5. Elegánsan ünnepi fényt varázsolhatsz az étkezőasztalra, ha csillogó aranyt vagy ezüstöt használsz. Legyen jó barátod a festékszóró, mellyel a legegyszerűbb dekorációs tárgyakat is karácsonyi csillogásba öltöztetheted.

(Fotók: shelterness, popsugar, pinterest)