Jump to content

Lakberendezési szabályok, amiket megszeghetsz!

2015. 01. 04. 21:04

Vannak általános lakberendezési szabályok, melyeket nyugodtan megszeghetsz, ha igazán trendi és sikkes otthont szeretnél. Lássuk sorjában, mennyit rosszalkodhatsz!

Szabály, amit megszeghetsz #1: Az ebédlőasztal körüli székeknek egyformának kell lenniük.
Dehogy kell! Ha rusztikus, modern eklektikát szeretnél az ebédlőbe, nyugodtan variáld a székeket, akár két-háromféle széktípust is kombinálhatsz!

Szabály, amit megszeghetsz #2: Ne fesd sötét színűre a szobafalakat.
Nyugodtan vállald be a fekete vagy nagyon sötét falakat és bútorokat. A feketétől melegebb, kényelmesebb hatású lesz a szoba, és bár sötétebb, megfelelő világítással ezt a problémát is orvosolhatod. A fekete modern és nagyon elegáns!

Szabály, amit megszeghetsz #3: Csak egy vagy két fal legyen mintás, ne mind a négy.
A mintás fal kissé szűkíti a teret és a túlzsúfoltság érzetét keltheti. Ha azonban maga a berendezés és a bútorok letisztultan egyszerűek és egyszínűek, nyugodtan mintázd mind a négy falat az egyedi hatás kedvéért!

Szabály, amit megszeghetsz #4: Ne vegyíts különböző fémeket.
Ahogy az ékszerdivatban, úgy a lakberendezésben is trendi lett a különböző fémeket együtt alkalmazni: jól mutatnak együtt az aranyozott és ezüstözött tárgyak, de ne mondj le a rézvörös vagy rózsaarany fémekről sem.

Szabály, amit megszeghetsz #5: Ne kombináld a régit és az újat.
A rusztikusan modern belső terek kifejezetten divatosak lettek az elmúlt években. Néhány antik vagy rusztikus darab mellé nyugodtan válassz modern, letisztult stílusú kiegészítőket, vagy fordítva. A lényeg a jó ízlés mindenben!

Szabály, amit megszeghetsz #6: Ne vegyítsd a mintákat.
Régen minden divatszakértő hidegrázást kapott a csíkos és a kockás kombinációjától. Manapság már egy többmintás enteriőr is tud sikkes lenni, ha a különböző formájú vagy színű mintákban mégis van valami összhang.

(Fotók: popsugar)