Jump to content

10 dolog, ami kell a nappaliba - 1. rész

2015. 01. 06. 16:38

A nappali berendezése általában kézenfekvőnek tűnik. Igen ám, de ebben a helyiségben mindenképpen helyet kell kapnia néhány dolognak, így hamar túlzsúfolttá vagy eklektikussá válhat. Van azonban egy 10-es lista a kötelező dolgokról, melyeket érdemes belekalkulálnod a nappali berendezésébe.

1. Hely a könyveidnek
Legyen az akár egy polc, polcrendszer vagy csak egy kisebb tárolóhely, a könyveket érdemes belevonni a berendezésbe. A szebb, nagyobb albumok akár dekorációként is szolgálhatnak.

2. Öltöztesd fel az ablakot
A nappali berendezése akkor kerek, ha szép, jó minőségű függöny és sötétítőfüggöny kerül a karnisra. Válassz hosszú, földig érő függönyöket a még otthonosabb stílusért.

3. Kisasztal a fal mellett
Mivel a nappaliban igazán nagy asztal általában nem fér el, a dohányzóasztalon kívül hagyj helyet egy kisebb kávézóasztalnak, melyre egy váza virágot, néhány könyvet, kézhez álló használati tárgyakat helyezhetsz.



4. Valami a falakra
Egy nappali nem igazi nappali néhány művészi alkotás, vagy kedvesen feltűnő kép nélkül Válaszd kedvenc festményedet, grafikádat, vagy akár saját fotóidat, a lényeg az, hogy legen egy kis galéria a falakon.

5. Élénk színű kiegészítők
Ha semleges vagy szigorúan színkoordinált a nappalid, nem árt, ha itt-ott felbukkan egy-két üde, friss és élénk szín. Ne félj a színes díszpárnáktól, egy napsárga plédtől, vagy színes fotókeretektől, mert ezek csak feldobják a helyiséget!

(Folyt, köv.!)

(Fotók: domino)