Jump to content

10 dolog, ami kell a nappaliba - 2. rész

2015. 01. 06. 20:03

Folytatódjon azon lakberendezési tárgyak, bútorok és kiegészítők sorozata, amelyek elkerülhetetlenek egy nappali berendezésekor.

1. A megfelelő ülőgarnitúra
A legfontosabb és legalapvetőbb berendezési kérdés a nappaliban. Mik az igényeid? sokat tévézel pároddal a kanapén? Gyakran hívsz vendégeket és kell az ülőhely? A pihenés vagy a családi élet központja a nappali? Gyakran eszel a kanapén vagy alig használjátok? Alaposan gondold át, milyen, mekkora és hogyan variálható, rendezhető ülőgarnitúrát veszel.

2. Szervízasztal
Az ülőgarnitúra mellé mindenképpen állíts be egy kis asztalkát, mely a dohányzóasztalt egészíti ki, és nem nagyobb, mint egy éjjeliszekrény. Az ülőgarnitúrán és a dohányzóasztalon nem tárolható dolgokat ide teheted: például elérhető lesz így a távirányítód és a bögréd.

3. Személyes karakter
Egy igazi családi nappali hemzseg a benne élő család személyes tárgyaitól. Családi fotók, nyaralási emlékek, egyedi megoldások. Minden, ami te és a családod vagytok, elfér!

4. Több helyről érkező fény
Ne érd be egy egyszerű csillárral. Legyen jól és sokoldalúan megvilágítható a nappalid. Állíts az ülőgarnitúra mellé állólámpákat, a kisasztalokra olvasólámpákat, világítsd meg a polcrendszert és a mennyezetvilágítással is sokat segíthetsz!

5. Festett falak
Egy nappali alapvető karakterisztikáját a színvilága határozza meg stílusán túl. A bútorok mellett a falak színeivel is játszhatsz. Ha van egy kedvenc színed, ami nem kifejezetten falszín, akkor csak egy részét fesd be a falnak. De nagyon menő, és dögös, ha bevállalsz egy olyan színt, amely egyedi arcot ad a nappalinak.

(Fotók: domino)