Jump to content

Előtte-utána: Alkóvból olvasósarok

2015. 01. 16. 18:06

Van egy icicpici alkóvod, mely az egyik helyiségből nyílik, de igazából semmire sem használható, gardróbként pedig macerás beépíteni? Készíts egy kis olvasósarkot könnyedén és egyszerűen!

Ahogy azt a képen is láthatod, nem kell sok minden egy pici alkóv átalakításához. Curtney és Brent például a falburkolatra is gondoltak, melyet egyszerűen úgy oldottak meg, hogy a parkettázásból megmaradt fa hajópadló anyaggal gyakorlatilag bedeszkázták az alkóv hátsó falát. Ha te ilyen bonyolult műveletre nem vállalkozol, elég ha befested, tapétázod vagy bármilyen más módon dekorálod az alkóv falat, hogy elüssön a helyiség többi falától.

Az is remek megoldás, ha puha, hosszú szálú szőnyeget szögelsz a falra, mely otthonossá és kényelmessé teszi a kuckót.

Ülőalkalmatosságnak olyan megoldást válassz, ami kényelmesen elfér saját alkóvod méretei alapján, de ide kiváló megoldás egy egyszerű pados cipős polc, melyre egy kényelmes matracpárnát téve máris le lehet ülni az olvasgatáshoz. Dekoráld kényelmes és sikkes díszpárnákkal a padot, szerelj be valamilyen meghitt, de olvasáshoz alkalmas világítást, és a polc alsó részére pedig pakolj könyveket.

Jó, ha a közelben tartasz egy pici kör alakú dohányzóasztalt, melyre olvasólámpa, gyertyák, könyvek és egy bögre is elfér, hogy tényleg mennyei élmény legyen az olvasás!

(Fotók: goodhousekeeping)