Jump to content

Kalitka, mint dekoráció?

2015. 02. 27. 17:24

Elmúltak már azok az idők, amikor egy madárkalitkát csak és kizárólag madaraknak lehetett fenntartani. Azóta minden átalakult, ma pedig már szinte bármilyen lakásdekorációs célra használhatunk egy ilyen kis kedves kalitkát.

Ha bolhapiacon vagy régiségkereskedésben járunk, esetleg nagyszüleink kacatjai között kutakodunk, könnyűszerrel belefuthatunk régi, hagyományos, klasszikusan elegáns fémkalitkákba. Használjuk bátran ezeket a ketreceket akkor is, ha már kopottak: nagyszerű díszei lehetnek lakásunknak, teraszunknak vagy a kertnek.

Legnépszerűbb felhasználási módja a gyertyatartóként való alkalmazás, hiszen nem kell hozzá semmi más, mint néhány szép tömbgyertya, vagy mécses és máris romantikus hangulatot varázsolhatunk a lakóterünkbe.

Szintén gyakori a virágok és a növények kalitkába való költöztetése. Tegyünk bele cserepes növényeket, vagy éppen száraz virágokat, sőt, akár egész sziklakertet is ültethetünk bele.
A kompozíció évszakonként változtatható: tavasszal frissen kivirágzott cseresznyefaágat, ősszel lehullott leveleket használjunk, télen pedig akár karácsonyfaégővel is feldobhatjuk kalitkánkat.

Ezenkívül remekül mutat különböző tárgyak gyűjtőládájaként: a borospalackok parafadugóitól a karácsonyi gömbökön át bármivel telepakolható!