Jump to content

Olcsó, mégis otthonos

2015. 02. 27. 13:48

Szeretnéd, ha a tavasz közeledtével otthonosabb, barátságosabb lenne az otthonod, de nincs pénzed méregdrága holmikra? Itt van néhány filléres ötlet, melyek első hallásra talán túl egyszerűnek tűnnek, de tényleg otthonosabbá teszik lakóhelyedet.

1. Tedd ki a családi fotókat

Nem kerül szinte semmibe, mégis meghitté, családiassá teszi a lakást, ha a falakat beborítod kedvenc családi fotóiddal, kedves emlékeid megörökített pillanataival.

2. Legyen ülőhely a hálószobában is

Ha van egy üres sarok, vidd az egyik kényelmes foteledet a hálószobába. Furán hangzik, de egy kellemes olvasósarok és egy puha fotel feldobja azt a helyiséget, ahova hagyományosan csak aludni jársz.

3. Dobj ide-oda pokrócokat

A pokrócok és plédek mindig növelik az otthonosság érzetét. Dobj hanyagul az ágyra, a kanapéra, a fotelre, akár a földre egy plédet, mely hívogató és családias hangulatot teremt.

4. Meleg színű fal

Válassz valamilyen meleg színt a falra. Ha nincs pénzed, vagy nem akarsz nagy kupit, csak az egyik falat fesd be, és meglátod, mennyivel kényelmesebbnek hat otthonod.

5. Készíts kuckót

Ne ijedj meg, nem túl bonyolult. Egy régi, nem használt ágyat, gyerekágyat tolj a fal mellé, takard le egy szép ágytakaróval és dobáld tele szebbnél szebb díszpárnákkal, plédekkel. Kuckós, otthonos hangulat lesz egyből.

6. Használj szőrmét

A divatban is egyre trendibb, miért ne használhatnád a lakberendezésben? Egy pihepuha műszőrme szőnyeg, vagy párna ellenállhatatlan lesz otthonodban.

7. Égőfüzér

Ne csak karácsonykor díszíts égőfüzérrel. A semleges, aranyszínű égősor az év bármelyik napján kellemes, meghitt fényt és romantikus varázst ad otthonodnak, akárhova is fűzöd fel.

8. Szőnyeg a szőnyegen

Otthonosabb hangulatot teremthetsz, ha ízlésesen rétegezed a szőnyegeket. Egy nagyobb, semleges színű szőnyegre teríts egy kisebb, színesebb darabot, vagy padlószőnyegre is boríts rá egy puhább, kisebb szőnyeget.



(Fotók: popsugar.com)