Jump to content

7 trükk, hogy nagyobbnak tűnjön a nappali

2015. 02. 28. 14:46

Kicsi és zsúfolt a nappalid? Íme néhány trükk, hogyan varázsold optikailag nagyobbá. Régi, jól bevált trükkök és meglepő újdonságok.

1. A függönyök lógjanak magasan és szélesen!

A karnist ne az ablakhoz igazítsd. Legyen jóval magasabban, mint az ablak felső kerete (a mennyezet közelében) és jóval szélesebb, mint az ablak szélső keretei. A szélesebb és hosszabb függöny automatikusan feljebb viszi a tekintetet, ezáltal nagyobbnak tűnik a belmagasság.

2. Vagy ne is használj függönyt

Ha teheted, és családodat nem zavarja, szabadulj meg a függönytől. Főleg, ha már régi, kopott és nem tetszik a színe vagy a mintája. Az ablak csupaszon hagyása optikailag növeli a teret.

3. Tükröm, tükröm

Régi, jól bevált módszer tükrökkel nagyítani a teret. A nappaliból se felejtsd ki, sőt, ha teheted, függessz a falra minél nagyobb tükröt!

4. Ha falidekor, akkor a méret számít

Ne apró képeket és festményeket függesz ki a faladra, hanem óriásiakat! Egy hatalmas plakát, vagy egy óriási, faltól falig érő művészi alkotás, és minden nagyobbnak fog tűnni!

5. Lábakra fel

Szintén látszólag növeli a teret, ha bútoraid lábakon állnak. És itt nem csak a dohányzóasztalra, hanem az ülőgarnitúrára és a polcokra is gondolhatsz.

6. Igazítsd a bútor színét a falhoz, vagy fordítva

Amilyen színű a fal, olyan legyen a bútor. Ezáltal a bútorok szinte beleolvadnak a falba, és látszólag kisebb helyet foglalnak el.

7. Légy szigorú

Fizikailag csak úgy teheted nagyobbá a nappalit, ha kiszórsz néhány felesleges vagy ormótlanul nagy bútordarabot. Légy szigorú és lomtalaníts! Csak a legszükségesebbek maradjanak a berendezés részei!

(Fotók: purewow)