Jump to content

Hogyan tervezz skandináv stílusban Ikea nélkül? 2.

2015. 03. 25. 14:09

A skandináv stílust a maga letisztultságával, dizájnos praktikusságával saját magad is elérheted anélkül, hogy megvennéd a fél Ikeát. Csak néhány stíluselemet kell otthonodba csempészned!

1. Feltűnő függő csillár

A skandináv stílus egyszerű és tiszta vonalú, ám ha feltűnő akarsz lenni, válassz feltűnő, szokatlan, egyedi dizájnú csillárt.

2. Használj márványt

A márvány drága, de gyönyörű anyag, mely hihetetlen eleganciát ad a skandináv stílusú otthonoknak. Mivel nem éppen olcsó, nem kell márvánnyal borítanod lakásod, elég, ha itt-ott, kis mennyiségben bukkan fel.

3. Legyen tulipán asztalod

Tulip table - azaz tulipán asztal, egy különleges skandináv dizájn, mely helytakarékos, mégis kötelező eleme kisebb étkezőknek vagy konyháknak. Kerek, nyíló virág alakú - éppen ezért kevés helyet foglal el.

4. Monokróm galéria a falon

A skandináv stílus csodaszépen dekorálja a falakt, ám viszonylag egységes, letisztult színvilággal. Fekete-fehér galéria remek megoldás: fehére keretes fekete művészeti alkotások.

5. Egységes mintás tányér- és pohárkészletek

A letisztul fehérséget a konyhaszekrényben mellőzheted: válassz vidám, színes mintás tányér- és pohárkészletet igazi skandináv stílusban!

Folytatása következik!

(Fotók: popsugar)