Jump to content

Inspiráció: Tavaszi koszorúk az ajtóra

2015. 03. 31. 17:45

A tavaszi, húsvéti dekoráció egyik szép és feltűnő darabja lehet, ha szép ajtódísszel ruházod fel otthonod bejáratát. Használd a téli, karácsonyi koszorúhoz használt alapot, vagy szerezz be szőlőindákból álló koszorúalapot és mehet a díszítés!

A tavaszi ajtódísz koszorúkat természetesen készítheted élő virágból is, ám arra készülj fel, hogy így nem fogja majd hosszú hetekig díszíteni bejárati ajtódat a koszorú. Gyönyörűek például a tulipánból készült koszorúk, ám sajnos néhány nap alatt elhervadnak az élő virágok. Éppen ezért, ha úgy döntesz, hogy mégis élő virágokból készítesz koszorút, használj virágzó faágakról, bokrokról szedett darabokat, vagy apró virágú, tartós zöld virágokat, mint a rezgő.
A tavaszi dekorációt természetesen összekötheted a húsvéti díszítéssel is, így használj bátran húsvéti tojásokat is díszítőelemként.
Ha nem szeretnél élő virágokkal dekorálni, készíts papírból virágokat. Fehér papírvirágokból és sárga papírból hajtogatott tölcsérből, valamint sárgára festett fülpiszkálóból élethű margarétákat és nárciszokat varázsolhatsz koszorúdra!
Ha ajtódísz koszorúról van szó, bizony el is rugaszkodhatsz a hagyományos kör alakú koszorútól, és eredeti, négyzet alakú koszorú alappal is dolgozhatsz.

(Fotók: pinterest)