Jump to content

Hogyan rendezz be férfi hálószobát?

2015. 04. 06. 10:05

Egy igazi férfi hálószobáját bizony nem könnyű berendezni, annyi minden másra is figyelnünk kell!

1. Fontosak az igények
Minden férfi más és más, így az életstílusához leginkább illő hálószobában érzi magát a legjobban. Vannak, akik csak alvásra használják a hálószobát, a maradék idejüket pedig a nappali kanapéján, a számítógép előtt vagy a konyhában töltik. A sokat utazó üzletembereknek a legfontosabb, hogy legyen elég tárolóhely a szobájukban, míg egyesek minden szabad percüket az ágyban töltik. Így az igények tisztázásával kell kezdeni a hálószoba berendezését.


2. Kényelem, kényelem, kényelem
A férfiak többségét igazából nem izgatja, hogy milyen árnyalatú a függönye, vagy mennyire színkoordinált a szobája. A legfontosabb az számukra, hogy kényelmesen aludjanak. Így az elsődleges szempont az ágy és a matrac kiválasztása legyen, erre érdemes a legtöbbet áldozni.


3. Vendégek
Ha egy férfi egyedül is él, gyakran fogad vendéget. Egy agglegény vagy a haverjait hívja át gyakran, vagy hölgyvendéggel kell számolnunk. Éppen ezért nem árt, ha minél nagyobb ágyat választunk neki, és a társasági, szociális szokásai alapján mérjük fel, hogy mire van szüksége a hálószobájában.


4. Színek
Egy férfi nem szeretne rózsaszín, lila, piros vagy csillogó szobát. Ezt sose feledjük, ezért ne erőltessünk rá trendinek tűnő, extravagáns színeket, melyek között talán kényelmetlenül érzi magát. Jobb, ha a semleges, esetleg sötétebb, férfiasabb színeknél maradunk.


5. Kütyük
A férfiak többségének fontos, hogy minden lehetséges technológiai innovációval körül legyen véve. Szobájának tervezésekor ügyeljünk arra, hogy esetleg ágyból nézhesse a tévét, legyen hely a számítógépnek, laptopnak, hangszóróknak, játék konzolnak, esetleg néhány kisebb otthoni edző felszerelésnek.


6. Funkció minden előtt
Legyen elég konnektor, hely és tároló. Egy pasi vagy rendmániás, vagy teljesen szétszórt. Mindkét esetben biztosítanunk kell neki a könnyű rendrakás lehetőségét, így nem kell telepakolni a szobáját dekortárgyakkal, funkció nélküli díszekkel.

(Fotó: fifty100)