Jump to content

Legyen otthonod mediterrán stílusú

2015. 04. 09. 15:38

Imádod a mediterrán országok lakberendezési stílusát? Nosztalgiával vegyes honvággyal gondolsz vissza a tavaly nyári nyaralás mediterrán stílusú enteriőrjeire? Valósítsd meg otthon is a mediterrán hangulatot!

1. Színek
Használj a berendezéshez (falak, bútorok, kiegészítők) nyári, meleg színeket: narancsos, sárgás, vörös, terrakotta árnyalatok. Ha finomabb árnyalatokra vágysz, használj olívazöldet, bézst, kávészínt vagy görögös kéket és vegyítsd fehérrel.

2. Rusztikus bútorok
Nézz körül a bolhapiacon, régiségkereskedésben vagy nagymamád vidéki házában: keress rusztikusan felújítható, míves, természetes anyagú bútorokat.Használj tömör fát, vagy akár élénk mintákat.

3. Burkolatok
A mediterrán lakberendezési stílus nagy hangsúlyt helyez a különböző burkolatokra, melyek fő irányvonala a természetes anyaghasználat: fa, kő, márvány, tégla, nyers vakolat.Bátran nyúlj a mozaikokhoz és a festett, mintás csempékhez is.

4. Egyedi kiegészítők
Dekorálj egyedi kiegészítőkkel: vázák, kerámiák, anyagcserepek, rengeteg növény, és textil minden mennyiségben: párnák, plédek, szőnyegek, függönyök!

5. Tipikusan mediterrán stíluselemek
Terrakotta tetőcserép, terméskő burkolat, boltív, zöldre festett zsalugáter, színes cserepek, hatalmas cserép amfórák a növények számára, természetes vitorlásvászon árnyékolók, vászon szövetek, textilek. Ezekkel hamisítatlan mediterrán hangulatot teremthetsz!

(Fotó: decoist)