Jump to content

Lakberendezési elemek, amikből nem érdemes a drágát választani 1.

2015. 04. 21. 12:14

Új otthonba költözöl és ellenállhatatlan vágyat érzel, hogy mindenből újat, szépet, dizájnosat vegyél? Nem csodálkozunk, ám jó, ha tudod, hogy vannak olyan lakberendezési elemek, melyekből nem kell a legdrágábbat választanod ahhoz, hogy jól nézzen ki, és jól menjen otthonod stílusához.

1. Tükör
A tükör remek lakberendezési eszköz, hiszen gyakorlatilag nem foglal el helyet, optikailag növeli a teret és bárhol jól mutat. Ahelyett, hogy drága dizájner tükröket választanál, vásárolj olcsóbb, kisebb kerettel rendelkező tükröket, akár öntapadós formában is.

2. Tárolás
Beépített gardrób és polcrendszer? Jól mutat, de drága! Ha kifejezetten tárolásra használod a polcot, válaszd a legkönnyebb, legiparibb darabokat, majd otthon fesd be őket, hogy jól mutassanak.

3. Díszpárnák
A díszpárna az egyik legjobb dekorációs módszer, ha ülőgarnitúrádat és ezáltal az egész helyiséget fel akarod dobni. Ám nem érdemes drága díszpárnákat venned minden évszakban, inkább vásárolj olcsó pár száz forintos huzat nélküli párnákat, és vegyél hozzá minden évszakra néhány szép huzatot, vagy akár készíts otthon saját huzatokat!

4. Kiegészítő bútorok
Az olyan esetlegesen, és ritkábban használt bútorok, mint például a kanapé melletti kisasztal, vagy egy dekorációnak szánt szék nem kell, hogy túl drága, dizájner darab legyen. Szerezz be inkább bolhapiacról egy-egy régi darabot, és újítsd fel saját kezűleg.

5. Ágytámla
Csak azért ne költs százezrekkel többet az ágyadra, mert van hozzá ágytámla. Vegyél inkább hagyományos franciaágyat, majd otthon készíts hozzá ágytámlát. Sőt, továbbmegyünk: ágytámla nem csak kifejezetten támla lehet, hanem szinte bármi: egy szép szőnyeg, bármilyen textília, vagy akár egy nagyobb poszter is.

(Fotó: kuwans)