Jump to content

Levendulát mindenhova

2015. 05. 30. 08:20

A levendula nem véletlenül sokak kedvence. Amellett, hogy szép, apró lila virágai tökéletes hangulatot árasztanak, jó az illata és szárítva bármeddig eltartható, számos egyéb jó tulajdonsága is van. Távol tartja a molyokat, nyugtató, fájadalomcsillapító és fertőtlenítő hatása van. Na és persze gyönyörű dekorelem lakásunkban!

A legegyszerűbb, ha veszel néhány cserép levendulát a piacon vagy virágüzletben. Télen-nyáron jól használható terasz, kert vagy ablakpárkány díszítésére, hiszen jól tűri a szárazságot, és bírja a közvetlen napfényt.

Egy csokor levendula vázában is csodaszép dekoráció, hiszen sokáig eltartható. Ha még tovább szeretnél benne gyönyörködni, szárítsd meg, készíts belőle apró, tenyérnyi csokrokat, és helyezd el őket itt-ott a lakásban.

Aggasd fel a szekrényedben, vagy tedd az ágyneműs fiókba: jó illatúak lesznek tőle ruháid és textíliáid, ráadásul távol tartja a molyokat is. Éppen ezért jó, ha van a kamárdban is egy csokor.

A levendula szárított formában is nagyon szép, így a lakásban bárhol használhatod, akár étkezések dísze is lehet. Ha lemorzsolod a virágait, és egy öblös gyertyatartóba teszed a virágszemeket, egy tömbgyertyával együtt saját illatosított gyertyatartót készíthetsz.

Gyönyörű vendégváró, ha a szárított levendulából készítesz egy koszorút a bejárati ajtóra.

Ha bátor és ügyes vagy, készíts belőle illóolajat, szappant vagy nyugtató arcpakolást, a levendula egyszerűen mindenre jó!

(Fotók: rxessentialoils))