Jump to content

Tippek, trükkök, amik tágasabbá varázsolják otthonod

2017. 02. 09. 19:05

A kis lakásban élőknek örökös probléma a tér hiánya. A rossz berendezés, és a nem megfelelő falszín is sokat ronthat a dolgon, úgyhogy mutatunk pár bevált fortélyt, ami egyből megnöveli lakásod terét, legalábbis látszatra, és érzetre biztosan.

Az első aranyszabály, amit talán mindenki ismer az, hogy a fehér és világos színek optikailag nagyítanak. Tehát, ha otthonod falait – az adott területen – fehérre, krémszínűre, világos árnyalatúra fested, akkor nyert ügyed van. Persze mindig figyelj arra, hogy a plafon egy árnyalattal világosabb legyen, mert az nem csak a teret, de a belmagasság érzetét is növeli. Utóbbit tapéta/szegélycsíkkal is el lehet érni.

A teret szintén nagyítja optikailag, ha több fényforrást használt egy nagyteljesítményű helyett. Legyen szó állólámpákról, asztali-és sportlámpáról a lényeg, hogy szétszórva növelik a lakás belterét.

Ügyelj arra, hogy otthonod ne legyen múzeum! Minden felesleges dolgot pakolj el, mert a zsúfoltság beszűkíti a helyiséget. Ellenben pakold tele tükrökkel, mert egyrészről sokkal világosabb lesz, másrésztől valóságos optikai tunningként hat a kis lakásokban.

A berendezésnél ne válassz szekrénysort, egybefüggő garnitúrát, mert ezek szintén összenyomják a teret. Törekedj arra, hogy kisebb méretű, esztétikus és világos bútorokat válassz.




További érdekességekért, bátran keresd fel a Ház és Otthon Facebook oldalát!

(Forrás: hazesotthon.hu | Kép: pixabay.com)