Jump to content

5 feng shui hiba, amit gyakran elkövetünk a hálószobában

2018. 11. 23. 16:05

A hálószoba berendezés a legfontosabb minden helyiség dizájnolása közül, hiszen itt térünk nyugalomra, itt kell elérni a megnyugvás teljes állapotát. Vannak azonban tipikus berendezési hibák, melyek nem csak kellemetlen komfortérzetet kelhetnek, hanem a mélyalvástól is megfosztják olykor az embert.

A hálószoba rossz berendezéséről bővebben olvashatsz az oldalon, ebben a cikkben pedig a leggyakrabban elkövetett feng shui hibákat gyűjtöttük össze, a részletezés igénye nélkül.

Az elsődleges, amire minden esetben oda kell figyelni, hogy a háló ne álljon wc alatt/fölött/szemben, garázs fölött, hosszú folyosó végén, sőt a forgalmas autóút zaja sem a legjobb altató, így nem érdemes az utcafrontos szobát kinevezni hálónak.

A műszaki eszközöket is mellőzni kell, főleg azokat, amelyikeket munkához, tanuláshoz, feladathoz lehet kötni. A műszaki berendezésekről (tv, laptop, stb.) a feng shui azt mondja, hogy energizáló hatással vannak a szervezetre az elektromos kisugárzás miatt, ezért ezeket sem javallott bevinni a hálóba.

Ahogy az elektronikai cuccok, úgy a zsúfolt könyvszekrény és túl sok növény is elveheti az ember álmát. A tükrös szekrény sem ideális választás, a hálószobába.

A rossz elhelyezés is sokat nyom latba, az ágyat Az ágy ideális elhelyezése: sarokban, ahonnan rálátunk az ajtóra.

(Forrás: hazesotthon.co.hu | Kép: pixabay.com)