Jump to content

Házi mosószerek

2014. 09. 05. 14:11

Ahogy azt már a házilag elkészíthető tisztítószereknél is hangsúlyoztuk, nagyon sok előnye van annak, ha otthon kotyvasztasz magadnak mosószert is. Olcsó, egyszerű, szabadon variálható, természetes, antiallergén, és még a mosógépedet sem teszi tönkre.

A házi mosószerek alapja a bórax, a mosószóda és mosószappan vagy szódabikarbóna. Ezeket mind borzasztó olcsón be lehet szerezni. (Alig több, mint 1000 Forint, ha 4 kg mosószódát veszel, de az akár hosszú hónapokig vagy évekig is eltarthat).

Ezenkívül fakultatív módon használhatsz még természetes, antiallergén összetveőket, küönböző illóolajokat, levendulát, citrusaromát, leveleket - hogy még illatos is legyen a mosószered.




A legegyszerűbb, ha lereszelsz egy darab szappant, adsz hozzá egy csésze bóraxot és egy csésze mosószódát, jól összekevered, és máris kész a házi mosópor.

Ha öblítőt szeretnél, vásárolj kellemes illatú balzsamot, és keverd össze 6 csésze forró desztillált vízzel, és 2 csésze ecettel. Házi öblítődtől pihepuhák lesznek textíliáid.



(forrás és fotók: shelterness.com, lizmarieblog.com)