Jump to content

Hogyan fogadj stílusosan vendégeket?

2015. 04. 25. 10:56

Hétvégére vendégeid érkeznek? Azt szeretnéd, ha otthon éreznék magukat és elégedetten távoznának? Tegyél érte!

Egy kis kreativitással bármilyen otthonból vendégszerető kuckót lehet fogadni. Ha kevés a helyed és a lehetőséged, akkor is törekedj arra, hogy a vendégek a lehető legkényelmesebben érezzék magukat nálad.

Ha vendégeid nappal érkeznek, a redőnyök legyen felhúzva, a függönyök elhúzva, és hagyd, hogy természetes fényben pompázzanak a helyiségek. Jó időben hagyd nyitva az ablakot a friss levegőért. Ha vendégeid este érkeznek, köszöntsd őket barátságos meghitt fénnyel, és kapcsold fel az éjjeliszekrényen is lámpáikat. Ha késő éjjel érkeznek, ágyazz meg nekik, és készíts ki papucsokat és köpenyeket.

Mielőtt megérkeznek vendégeid, készítsd elő a vendégszobát olyan elemekkel, amitől otthon érzik magukat. Tegyél be néhány díszpárnát, plédet és a kedvenc könyveidet. Pakold el a felesleges holmikat a szobából, helyette tegyél ki egy csokor friss virágot vagy valamilyen más természetes illatosítót.

Gondoskodj arról, hogy fekvőhelyük a lehető legkényelmesebb legyen. Ha van rá lehetőséged, minden vendégnek biztosíts többfajta alvópárnát (kicsit, közepest vagy nagyméretűt), hiszen minden ember más körülmények között szeret aludni. A takaró mellé biztosíts plédeket, pokrócokat, hiszen ahány vendég, annyiféle alvási szokás.

A fürdőszobájukba készíts be megfelelő mennyiségű törülközőt, és az otthonosság érzetét növeli, ha hagysz nekik kedvenc tusfürdődből, samponodból, krémeidből és fogkrémedből.

Töltsd fel a hűtőt, és érkezéskor biztosítsd őket, hogy nyugodtan használják azt. Biztosítsd az alapvető élelmiszereket és italokat, készíts be teázáshoz és kávézáshoz szükséges hozzávalókat, és néhány rágcsálnivalót.

Ha együtt esztek otthonodban, törekedj a meghitt, mégis ünnepi hangulat megteremtésére. Használj gyertyákat az étkezőasztalon és persze bármilyen asztaldíszt, de mutasd nekik, hogy ők is egy hétköznapi családi étkezés részesei, ezért nem kell porcelánban feltálalni nekik az ebédet.

(Fotó: domino)