Jump to content

Hogyan töltsük GYORSAN a mobilt?

2017. 02. 05. 17:05

Mindenkivel megeshet, hogy teljesen lemeríti az akkumulátort, ami – ha nem gyorstöltős – többnyire három, három és fél óra alatt hozható 100 százalékra.

 

Mikor nem várunk kihagyhatatlan telefonhívást, levelet, üzenetet, akkor sokat rövidíthet a töltés idején az alábbi öt szabály betartása.

1. Használjunk eredeti, gyári kábelt

Azt sokan tapasztalhatták, hogy némelyik kábelen még a számítógép sem „látja” a mobiljukat, de kevéssé ismert, hogy a gyári kábelen az esetek többségében sokkal jobban lehet tölteni, mint az alig olcsóbb utángyártottakon.

2. Repülőmód

Ha igazán számít a gyorsaság, tegyük repülőmódba a mobilt, vagy kapcsoljuk ki.

3. Hagyjuk békén

Ha repülőmódba nem tudjuk tenni, legalább ne matassunk rajta. Számítások szerint átlagosan 20 százalékkal gyorsabb a töltés, amennyiben nem használjuk a készüléket. Egyes szakértők szerint a mobil akkumulátorát is károsítja (élettartamát rövidíti) a töltés közbeni használat.

4. Ne USB-ről

Lehetőleg ne töltsük PC-ről vagy laptopról: egyrészt pokolian lassú ez a megoldás, másrészt szintén árt a telefon akkujának. És lényegesen kevesebb áramot fogyaszt a 220 V-ról.

5. Kapcsoljuk le a fogyasztókat

Amennyiben a repülőmód nem jöhet szóba, mert fontos hívásra, üzenetre várunk, legalább a GPS-t, a wifit, meg a Bluetooth kapcsoljuk ki, hogy ezekkel ne terheljük a töltést.

 

További érdekességekért, bátran keresd fel a Ház és Otthon  Facebook oldalát!

(Forrás: hazesotthon.hu;hirado.hu | Kép: pixabay.com)