Jump to content

Lakástakarékból biokandalló, télikert és pezsgőfürdő

2017. 03. 16. 19:05

A városi, többlakásos bérházakban élők ötöde elégedetlen lakókörülményeivel – derül ki a statisztikai hivatal egy évtizedet felölelő lakáskutatásából. A komfortérzet hiányát átalakításokkal orvosolják, aminek ugyan ára van, de igénybe vehető hozzá állami támogatás.

Az otthon egyedivé alakítása nem áll meg a különleges bútorzatnál és dekorációnál. Egy lakás felújításra és átalakításra specializálódott kivitelező tapasztalata alapján a legnépszerűbb kérés az erkély beépítése, amely nem csak a lakótér alapterületét növeli, de az újonnan kialakult világos helyiség télikertnek is használható. A legextrémebb kérés egy jacuzzi beépítése volt: „a megrendelőnk pezsgőfürdős sarokkádat szeretett volna, amit egyedül a födém teherbírása akadályozott meg” – mondta Felföldi Viktor, a Magyar Épületgépész Kft. munkatársa.

Szintén sokak álma a kandalló, ami a legtöbb társasházban hagyományos úton, a kémény kiépíthetőségének hiányában nem valósítható meg. Erre jó megoldás lehet az etanollal működő, beépíthető biokandalló. A fürdőszoba átalakítása a panelházakban különösen bonyolult a csövek és csatorna áthelyezése miatt. Ennek ellenére a hagyományos kád helyett többen a legmodernebb fürdőszoba felszereléseket, szanitereket, gépesített, masszírozós tusfürdőt is beszereltetnek.

Minden nagyobb léptékű átalakítás előtt érdemes statikussal és pénzügyi tanácsadóval is beszélni, hogy megismerjük az átalakítás technológiai és financiális lehetőségeit. A 60-as, 70-es években épült klasszikus panelházak 6-10 centis belső elválasztó falai számos átalakításra és egyedi megoldásra nyújtanak lehetőséget – hangsúlyozta az OTP Lakástakarék vezérigazgató-helyettese, aki hozzátette – többször tapasztalják azt, hogy az ingatlantulajdonosok nem csak szokványos átépítést, festést, burkolatcserét végezik lakásukban, hanem igazán egyedivé szeretnék varázsolni otthonukat, környezetüket.

Köntös Péter szerint a lakásfelújításra igénybe vett, állami támogatású lakástakarékból a kreatív megoldások is finanszírozhatók, az átalakítások pedig nem csak a komfortérzetet és otthonosságot, de az ingatlan értékét is növelik.

 

További érdekességekért, bátran keresd fel a Ház és Otthon Facebook oldalát!

(Forrás: hazesotthon.hu;Pr7/OTP Lakástakarék | Kép: clipgoo.com)