Jump to content

Mi mindenre jó a banán? 5 alternatíva, amin meg fogsz döbbenni

2018. 05. 02. 16:55

A tavasz és úgy am block az egész év slágergyümölcse, aminek univerzális hatásai között a szemölcskezeléstől elkezdve a rovarcsípés kezelésig minden beletartozik.

A banánhéjában lévő anyagokat kár volna a kukába hajítani. Az ásványi anyagok és vitaminokon túl a banánban például fellelhető a számos olyan tápanyag, amelyek bármit képesek megoldani. Lássuk, mi mindenre jó még a banánhéj.

Szemölcs

A szemölcsök kisebb-nagyobb kemény bőrkinövések a test különböző részein. Több típusuk ismert, melyeket általában vírus okoz. A vírusok által létrehozott kórképek függnek a vírus típusán kívül a fertőzés helyétől, az ott lévő körülményektől, a bőr állapotától. Ellenük viszont kiválóan bevethető a banánhéj.

A banánhéjat rögzítsük a szemölcsre és hagyjuk rajta egy éjszakát. Másnapra a bőrelváltozás sokat javul.

Csípések

A banánhéj a csípések ellen is bevethető. A duzzanatot és a viszkető érzést is csökkenti.

Pattanások

A bőrhibák ellen több ízben is bevethető a banánhéj. A pattanásos bőrön is segít, például pakolás formájában vagy épp csak a héjat használva. A banán héjában található vitaminok és ásványi anyagok csillapítják a bőrgyulladást, táplálják a bőrt és a hiperpigmentációt is enyhítik.

Levéltetvek

Azon túl, hogy a növénnyel csodát tesz, alkalmazható a levéltetvek ellen is. A megtetvesedett növény közelébe ássunk el kb. 5cm mélyre egy banánhéjat és megfigyelhetjük, ahogy a tetvek elmenekülnek. Ez a száradó, rothadó banánhéj jellegzetes szagának köszönhető, amely elriasztja a kártevőket.

Portaszítás

Non plus ultra! Ha eddig zuhannyal próbáltad életre kelteni a virágokat és megóvni leveleiket a portól, elő a banánnal. A banánhéj belsején található fehér résszel dörzsöld be a virágok leveleit, amelyek így nem csak csillogni fognak tőle, de a pornak is ellenállnak.

(Forrás: hazesotthon.co.hu | Kép: pixabay.com)