Jump to content

Így takaríts nejlonharisnyával

2018. 06. 26. 16:00

Ahelyett, hogy kilyukadt harisnyád bosszúsan a kukába hajítanád, fogd be inkább multifunkcionális háztartási takarítórongynak.

A nejlonharisnya épp annyira hasznos a háztartásban is, amennyire csinos kiegészítőjévé válhat egy szép ruhának. Utóbbi esetben élettartama általában rövid, de sebaj, mert ezer féle módon hasznosíthatod a lakásban!

A nejlonharisnya kiváló pormágnes. Remekül helyettesíti a mikroszálas törlőkendőt ugyanis a felülethez dörzsölés során elektrosztatikusan feltöltődik, így a legkisebb porszemeket is magához vonzza.

Elektrosztatikus mivolta végett az mosógépen, mosás során előkerült szöszök, szőrök, és egyéb nem tiszta ruhára illő dolgokat is magába szippantja. Csupán a mosógép dobjába egy régi harisnyát kell tenni, és az összegyűjti a nem odaillő szöszöket.

A nejlonharisnya szösztelenítőként és bolytalanítóként is remekül funkcionál. Össze kell gyűrni, és alulról felfelé, kisimítani vele többször a ruhát.

Szélvédőtisztítónak sem utolsó. Legyen szó szétkenődött bogarakról, vagy csak egy kiadós eső utáni koszfelverődésről, a nejlonharisnya és víz kombinációja csillogóvá varázsolja a felületet, mindenféle vegyszer nélkül. Attól sem kell tartani, hogy felsértené a fényezést vagy az üveget. Ezzel a módszerrel természetesen bármilyen más ablakot is megtisztíthatunk.

Legjobb tulajdonsága mégis talán az, hogy a kanapé, vagy hűtő alá gurult ékszereket is könnyedén ki lehet halászni vele. A trükk? Húzzunk a porszívó csövének a végére egy darab harisnyát. Ugye, hogy ügyes megoldás?



További érdekességekért, bátran keresse fel a Ház és Otthon  Facebook oldalát!

(Forrás: hazesotthon.co.hu | Kép: pixabay.com)