Jump to content

Házi hangyaméreg a hatékonyság jegyében!

2018. 06. 28. 14:30

Három egyszerű fűszernövény, ami összekeverve halálos egyveleget alkot. Na jó, ha halálosat nem is, de hangya űzésre kiválót.

Javában benne vagyunk a nyárban, ami egyet jelent azzal, hogy apró szorgos lakótársaink is befúrták már magukat morzsalelőhelyek közelébe. Először csak néhány, aztán egy tucat fekete rovat bukkan fel, és a kezdeti összhang megszűnni látszik, miután mindenhova beférkőznek, még az ágyba is.

Mi a teendő? Egy alapos porszívózás, felmosás nem árt, már a morzsaeltávolítás, így a csalogató falatok likvidálása miatt sem, de ha nem csak átmeneti, hanem tartós hangyamentességre törekszel, akkor vess be irtószert. 

Miért házi szert?

Az irtó szerek közül sem válik be mindegyik azonnal, sőt van amelyik több kárt okoz mint hasznot. Egyrészről ha állatot tartasz, kiteszed a mérgek okozta veszélynek és míg te nem érzet a levegőben feloldódó vegyületeket, addig négylábú kedvencedből akár allergiás rohamot is kiválthatnak. Másrészről az emberre nézve sem egészségesek, plusz drágák is.

A házi szerek ezzel ellentétben nem ártalmasak sem rád, sem kedvencedre nézve, olcsóbbak és cserébe ugyan olyan hatékonyak is. Legtöbben azzal vádolják a házi praktikákat, hogy nem használnak, ami csak akkor lehetséges, ha nem a megfelelő elegyet állítjuk elő.

A hatékony hangya irtóhoz ezekre lesz szükséged:

- 15–30 csepp borsmenta illóolaj

- 15–30 csepp szegfűszeg illóolaj

- 150 ml víz

- szórófejes flakon

Elkészítése

Keverjük össze az illóolajokat és a vizet, töltsük a flakonba az elegyet és fújjuk be a hangyától hemzsegő területet. A borsmenta és szegfűszeg jellegzetes, intenzív illatát egyetlen rovar sem bírja.

 

További érdekességekért, bátran keresse fel a Ház és Otthon  Facebook oldalát!

(Forrás: hazesotthon.co.hu | Kép: pixabay.com)