Jump to content

A gőztisztító 5 vitathatatlan haszna

2019. 12. 13. 12:40

Egy gőztisztítós kütyü nagyobb beruházás, mint egy új porrongy. Viszont érdemes megfontolni, hogy a sokadik garnitúra törölgető- és tisztítóeszköz helyett inkább rászánjuk a pénzt, mert hosszú távon jócskán megtérül, sőt a lakás is ragyogóbbá válik tőle.

A forró gőzzel tisztító gépek ár fekvése igen változó. A pártízezre nagyságrendtől gyakorlatilag a csillagos égig van választék. Az árra érzékeny vásárlókat így könnyen visszavetheti a beruházástól, pedig hosszú távon tényleg megéri. De lássuk, mi minden szól a gőztisztító mellett.

Mindenhova elér

Minden lakásban akadnak olyan helyek, ahova alig vagy szinte lehetetlen kézzel és sima törlőronggyal elérni. A hűtő mögött fal, a sütő mögötti csempe vagy épp a radiátor és a fal között lévő alig néhány centis kis tér is az utóbbi kategóriát erősíti, és köztudott, hogy mindig az elérhetetlen helyeken telepszik meg a legtöbb kosz.

Ilyenkor jön jól a gőztisztító, ami gyakorlatilag bárhova elér, és a belőle kiáramló nyomás gyakorlatilag pillanatok alatt ragyogóvá tud varázsolni minden felületet. Feloldja a zsírt, eltünteti a port, legyalulja a vízkövet.

Vízkőellen nincs is jobb megoldás

Apropó a vízkő. A forró gőzzel működő gőztisztítók bevethetők a több éves vízkőréteg elleni harcba is. A hatékonyságot ez esetben nem a forró gőz adja, hanem a nyomás, ami egyszerűen „lefújja” a csempe vagy csap felületéről a vízkövet.

Ragyogó ablakok

Lassan kezdetét veszi a hivatalos ablaktakarítási szezon is, ami nem túl móka, főleg ha csíkmentes ragyogást szeretnénk. A régi ablakkereteken ugyan mellőzni ajánlatos a nagynyomású tisztítóberendezését, ám a mostani műanyagablakok jól bírják a gőzt és a nyomást, így szinte simára lehet „borotválni” az ablakokat, csík és vízmentesen.

Folteltávolító

A konyhában, az asztalon, a falon és a csempén éktelenkedő foltokat is könnyedén eltávolítja, ami a gőz és a forróság együttes hatásának tudható be. Nem hagy nyomot, ráadásul egy csomó időt is megspórol, már ami a takarítást és foltmentesítést illeti.

Porallergia és gőz

Egy végig tüsszögött takarítás senkinek sem épp a vágyálma, ám az allergiások számtalan esetben tapasztalják ezt meg. A gőztisztító számukra viszont igazi csoda. A szőnyegbe, függönybe, kanapéba beépült port is semlegesíti, így a lélegzetvétel újra könnyűvé válik.

Mivel amúgy is közeleg a karácsonyi szezon, a legkisebb helyekre is elérő, alapos tisztítást és fertőtlenítést végző masina épp jól jöhet. Sőt, ajándéknak sem épp az utolsó. Noha valóban egy kicsit drágább beruházás.

 

(Forrás: hazesotthon.co.hu | Kép: pixabay.com)