Jump to content

Jó illatú ágynemű? Levendula a megoldás!

2020. 05. 06. 11:00

Rohamosan közeledik a levendulaszezon, a levendula intenzív illatának és a benne található növényi olajoknak köszönhetően segít megőrizni otthonod, szekrényed, ágyneműd tisztaságát és frissességét, valamint ruháidat is megóvja a nem kívánatos molyok ellen.

Tiszta otthon, kellemes illat...

Ha kipróbálnád a házi készítésű levendulás illatósítókat ne habozz, gyorsan és egyszerűen elkészülnek és illatukat garantáltan hónapokig megőrzik. A tartós friss illat mindig jól jön, főként a hálószobába. Pillanatok alatt elkészítheted Te magad is, a tartós üde illatot garantáló permetet.

Mire lesz hozzá szükségünk?

Egy műanyag szórófejes flakonba tölts 2 csésze desztillált vizet és 2 evőkanál vodkát vagy háztartási alkoholt (a vodkának nincs szaga, így az a megfelelőbb), valamint 15-20 csepp levendula illóolajat. Jól rázd össze a keveréket, és erről ne felejtkezz meg egyetlen használat előtt sem.

Az alkoholra azért van szükség, mert az segít feloldani az illóolajat a keverékben és segít megőrizni annak illatát. Időnkét spricceld az ágyneműre a friss illatért, de használhatod például vasaláshoz is, vagy éppen otthonod levegőjének felfrissítésére. Igazán költséghatékony és működőképes megoldás, azon túl, hogy remek illatot és tisztaságot kölcsönöz az ágyneműnek, mesterséges anyagoktól mentes.

Ha teheted idén látogass el egy levendulaföldre,és szedj néhány csokor levendulát, számtalan hasznos formában felhasználhatod, otthonod hálás lesz érte.

(Forrás: hazesotthon.co.hu | Kép: pixabay.com)