Jump to content

Könnyed szerdai kényeztetés: házi sajtos roló

2017. 10. 25. 15:05

Mostanában mintha kiszorult volna a boltok polcairól a sajtos roló, ami vendégvárónak, délutáni nasinak is tökéletesen megteszi. Az alábbi recept pedig kezdő cukrászoknak is ínyére lehet.

Jó sajtosrolót készíteni meglepően nehéz, mivel a „jó” titulusra csak a habkönnyű, émelygésre és rosszul létre még csak okot sem adó sós sütemény méltó. Ilyen sajtos rolót készíteni, pedig csak jó receptből lehet.

Hozzávalók a habkönnyű sajtos rolóhoz:

- 1 csomag leveles tészta
- 1 darab tojás
- 15 dkg margarin/vaj
- 5 dkg krémsajt
- 3 gerezd fokhagyma
- 1 csokor metélőhagyma
- 15 dkg reszelt sajt
- 1 db tojás sárgája
- 1 mokkáskanál köménymag
- őrölt fekete bors, só

Elkészítés:

Nyújtsuk vékonyra a leveles tésztát, majd vágjuk fel 3-4 centiméter széles csíkokra, ezután henger formájú dologra csavarjuk a tésztát, megkenjük tojássárgával, megszórjuk köménymaggal és 200 fokon sütjük, míg aranybarna nem lesz.

A rolókból kivesszük a henger alakú tárgyat, és hagyjuk kihűlni. Közeben készítsük el a krémet. Zúzzuk össze a fokhagymát, vágjuk apróra a metélőhagymát, és adjuk hozzá a krémsajthoz. Ízesítsük borssal, sóval, és keverjük el benne a margarint vagy a vajat. Ha kész, töltsük a krémet habzsákban és nyomjunk belőle a rolókba.

Végezetük mártsuk a rolók végét sajtba és kész is!

(Forrás: hazesotthon.hu | Kép: pixabay.com)